• Binnen 24 uur een leverdatum
  • Korte communicatie lijnen
  • Bezorging op locatie
  • Zeer scherp geprijsd

Enkelglas blank

Enkelglas wordt ook wel float-glas genoemd. Bij Valleiglas is enkelglas in meerdere diktes verkrijgbaar. Enkelglas wordt standaard met onafgewerkte randen geleverd.
U kunt onderstaand aangeven dat u het glas wilt laten slijpen. Selecteer dan PP slijpen. Wanneer u advies nodig heeft bij het invoeren van uw bestelling, bel ons dan gerust! Wij helpen u graag! 

Lees voordat u de bestelling plaatst de onderstaande informatie onderenkel glas blank kopen goed door!

Levertijd ± 5 – 10 werkdagen

 22,00 /  26,62 incl. BTW

Breedte in millimeters / 1 cm = 10 mm
Hoogte in millimeters / 1 cm = 10 mm
Model 1 (+30%)
Model 2 (+30%)
Model 3 (+30%)
Model 4 (+30%)
Model 5 (+50%)
Model 6 (+50%)
Model 7 (+50%)
Model 8 (+50%)
Model 9 (+50%)
Model 10 (+50%)
Model 17 (+50%)
Model 18 (+50%)
Model 19 (+120%)
Model 27 (+75%)
Model 28 (+75%)
Model 29 (+75%)
Model 33 (+30%)
Model 34 (+30%)
Model 37 (+50%)
Model 38 (+50%)
Product totaal
Opties totaal
Totaal

Enkel glas blank kopen:

Wat is enkelglas?

Enkel glas wordt ook wel float glas genoemd, dit type glas is ongehard. Dit betekent dat bij een breuk het glas in scherven valt.

Voor welke toepassingen gebruik ik enkel glas?

Enkel glas kan u toepassen in uw woning voor een schilderij, als bovenlicht bij een binnendeur of andere toepassingen. Als het glas een isolerende werking moet hebben kunt u beter kiezen voor dubbelglas of HR++ glas. 

Hoe bestel ik Enkel glas?

Bovenstaand voert u de breedte en de hoogte in, kies vervolgens de gewenste glasdikte en deponeer uw bestelling in de winkelmand. Meer informatie over bezorgen en afhalen vindt u hier.

Hoe bereken ik de afmetingen van het glas? 

Glas heeft ruimte nodig om te kunnen werken, het is daarom belangrijk ruimte over te houden tussen het glas en de sponning. Daarom spreken we over een sponning en een glasmaat. De sponning is de maat van het kozijn of het schilderij waar het glas invalt. Als het glas te strak in de sponning zit heeft u kans op een ruitbreuk. Het glas moet kunnen krimpen en uitzetten. Als u een rooster bestelt hoeft u geen aanpassingen te doen aan de maten van het glas, wij zullen dit voor u berekenen.  Bij het inmeten van uw glas neemt u de volgende stappen:

  1. Meet de sponningsmaat in de breedte - 6 mm = glasmaat breedte (voer de glasmaat bovenstaand in) LET OP: Dit is een richtlijn!
  2. Meet de sponningsmaat in de lengte - 6 mm = glasmaat lengte (voer de glasmaat bovenstaand in)  LET OP: Dit is een richtlijn!

Gaat u het glas zelf plaatsen? 

Bij het plaatsen van het glas is het van belang dat u zich vooraf goed inleest in de normen die gelden voor het veilig plaatsen van glas.

Hulp of advies nodig bij het plaatsen van uw bestelling?

Neem dan contact op met onze klantenservice!

Informatieblad enkelglas

PDF document

Uitleg slijpen

Scherpaf: Het woord zegt het eigenlijk al. De randen van uw glas worden geslepen. Letterlijk is het scherpe ervan af. Een goede optie wanneer u bang bent om letsel op te lopen. 

PP slijpen: Als glas wordt gesneden, ontstaan er scherpe randen. De snijrand kan worden bewerkt zodat deze minder scherp en dus veiliger is. PP slijpen betekent dat aan de snijrand de onder- en bovenrand onder een hoek van 45 graden worden geslepen om de scherpe randen te verwijderen. De gehele bewerking kent drie fases: grof voorslijpen, fijn naslijpen en tenslotte polijsten. Als laatste gaat het glas in een was- en droogmachine.